Descopera acum serviciul nostru de Facturare cu Cod QR pe Factura, conform cerințelor AFM si Casa Verde 2024, disponibil pe cloudway.ro. De ce impun cerintele speciale ale Agentiei Fondului de Mediu (AFM) introducerea codului QR în facturile emise de firmele ce instaleaza panouri fotovoltaice in cadrul Programului Casa Verde? Motivul este simplu: AFM poate extrage automat mai multe informatii, eliminand astfel timpii morti si erorile umane care pot apare in timpul introducerii manuale a fiecarui camp in parte in baza lor de date.

Codul QR rezultat este compact si dens, fiind destinat sa fie generat doar de catre aplicatii de facturare. Este important de mentionat ca atasarea QR-ului generat extern nu este permisa pe factura, asadar generarea trebuie sa se facă integral in cadrul aplicatiei. Dimensiunea considerabila a codului QR asigura o citire eficienta și rapida pe monitor/smartphone/tableta sau tiparit pe hartie, ocupand totuși un spatiu semnificativ pe factura generata.

La aceasta actualizare am tinut cont de feedback-ul primit de clienti de la AFM cand au trimis facturi de test catre ei. Astfel, atunci cand am creat acest serviciu am respectat intocmai Art.17 referitor la componenta unui sistem fotovoltaic cu elementele principale, astfel:
(5) Sistemul de panouri fotovoltaice va avea urmatoarele componente principale:
a) panouri fotovoltaice - cu o putere insumata instalata de minimum 3 kW;
b) invertor - putere instalata - minimum 3,0 kW;
c) structura de sustinere a sistemului - capabila sa sustina tot sistemul si adaptată zonei unde va fi instalata;
d) tablou electric curent continuu/curent alternativ - pentru racordul la instalatia existenta;
e) instalatia de legare la pamant;
f) sistemul de protectie contra descarcarilor atmosferice.
De asemenea ar mai trebui facturat si contorul impreuna cu seria lui. Art.25 - Reguli privind intocmirea facturii
, din Ghidul de Finantare AFM. Aplicatia cloudway.ro NU impune nicio restrictie privind produsele/serviciile pe care le facturati, dar este recomandat sa cititi cu atentie mai ales alineatul (3) Factura trebuie să cuprindă cel puţin următoarele elemente:... punctul c). denumirea şi cantitatea bunurilor livrate, elementele de identificare a acestora, denumirea serviciilor prestate, puterea instalată a sistemului;. Am dorit sa venim in intampinarea celor care factureaza sistemul fotovoltaic pe componente automatizand generarea produselor componente principale ale sistemului fotovoltaic asa cum este descris mai sus, preluarea seriilor invertorului respectiv a seriilor panourilor solare din datele clientului introduse anterior. De asemenea, pentru panourile fotovoltaice se va efectua automat puterea insumata a acestora in kW cu conditia ca in nomenclatorul de produse fiecare panou fotovoltaic sa aiba denumirea care se incheie cu puterea unui panou fotovoltaic exprimata in W. De exemplu: PANOU FOTOVOLTAIC Canadian Solar HiKu6_CS6R-MS_ 410W
Observati ca denumirea se incheie cu 410W fara spatii albe. Pentru aceasta este necesar sa generati automat nomenclatorul de produse (vezi videoclipul de mai jos) astfel se vor genera un produs a carui denumire sa inceapa cu "Invertor", un produs a carui denumire sa inceapa cu "Panou fotovoltaic" si restul de produse. Celelalte produse si/sau servicii (cum ar fi de exemplu: structura montaj panouri, tablou electric, maopera instalare si punere in functiune sistem etc.) sunt si ele incluse in nomenclatorul de produse si apoi trebuie facturate pe aceeasi factura. Avand in vedere ca exista o limita de 100 caractere pentru denumirea produsului pentru e-factura (in cazul in care clientul este o persoana juridica) sau 255 caractere limita constructiva in campul bazei de date in caz ca aveti un client persoana fizica, seriile corespunzatoare panourilor fotovoltaice vor fi afisate in mod automat in partea de jos a facturii.

Pentru a vedea in detaliu cum se genereaza o factura conform cerintelor AFM pentru Programul Casa Verde, am pregatit un videoclip explicativ mai jos. Alege acum solutia noastră pentru a beneficia de un proces simplificat si eficient al facturarii, adaptat cerintelor actuale ale AFM.

 

NOU!!! Acum puteti genera un Cod QR si sa il incorporati automat pe factura PDF emisa de propria Dvs. aplicatie de facturare fara a mai fi necesar sa achizitionati o alta aplicatie de facturare! Incorporarea acestui cod QR pe factura PDF nu se face ca un simplu copy si paste ci prin inserare in structurile de tip dictionar ale fisierului pdf ca si cum ar fi fost generat de propria aplicatie de facturare! Urmariti videoclipul de mai jos pentru a vedea ce simplu este!

 

Brand romanesc